Джони Годро продължи рекордната в кариерата си серия от точки в десет поредни мача, след като вкара гол и подаде за още един при победата на Калгари с 4:1 срещу Вашингтон в мач от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). С това Пламъците се изкачиха до трето място в Тихоокеанската дивизия на Западната конференция, изоставайки с точка от втория в класирането Лас Вегас и с две от лидера Лос Анджелис.
Годро вкара и асистира за гола на Шон Монахан, който беше един от двата при числено превъзходство за спечелилия четири от последните си пет мача отбор на Калгари. Микаел Беклунд и капитанът Марк Джордано също се разписаха за Пламъците, а Майк Смит спаси 29 удара.
Годро, по прякор "Джони Хокей", има осем гола и 11 асистенци в последните десет мача в лигата.

Ларс Елер вкара единствения гол за Вашингтон, който получи пет двуминутни наказания и загуби за трети път в последните си четири мача. Столичаните, за които Брейдън Холтби спаси 35 удара, се намират на пето място в Столичната дивизия с точка зад Ню Йорк Айлъндърс, две зад Питсбърг и по четири зад Кълъмбъс и Ню Джърси.

Анти Раанта отрази 26 шайби, а Аризона сложи край на серията на Торонто от шест поредни победи в лигата. Брендън Перлини, Оливер Екман-Ларсон, Макс Доми и Тобиас Рийдър вкараха головете за 4:1 в полза на Койотите, които се намират в най-добрата си серия от началото на сезона при три последователни победи. Те обаче все още са последни в НХЛ с 13 точки.

Джеймс ван Риймсдайк вкара за Торонто, а серията на Фредерик Андерсен без допуснат гол приключи след общо час и 41.28 минути игра.. Вратарят завърши срещата с 28 спасявания.

Торонто е с 28 точки и е втори в Атлантическата дивизия, но води с една пред лидера в столичната - Ню Джърси. Дяволите победиха с 4:3 Минесота след продължение, като точен след 52 секунди игра в добавената част беше Джон Муур.