Джон Таварес изпрати мача между НЙ Айлъндърс и Ню Джърси в продължение с гол секунди преди изтичането на 2-минутно наказание, а след това се разписа 1:55 минути преди края на допълнителната част за победа на тима на Джак Капуано с 3:2 в мач от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Джон Бейли вкара другия гол в полза на тима от Ню Йорк, а Ярослав Халак спаси 21 шайби на вратата си, с което Островитяните прекъснаха серия от две поредни загуби и победиха Ню Джърси за трети път през редовния сезор. За Дяволите точни бяха Скот Гомес и Травис Заяц, докато Кийт Кинкейд отрази 27 удара.

Ню Джърси обаче загуби за втори път в последните два дни. Таварес беше определен за героя на вечерта за Островитяните, след като той вкара сам победния гол във вратата на Ню Джърси. Центърът открадна шайбата от падащия на леда зад вратата на Дяволите - Адам Ларсон, след което се засили към булата и стреля неспасяемо край рамото на Кинкейд.

Стивън Стамкос вкара 22-ия си гол за сезона, за да разбие равенството и да донесе победа на Тампа Бей с 2:1 над Бъфало в друг интересен мач от петъчната програма на НХЛ. Джеймс ван Риймсдик пък наниза две шайби и подаде за трета при разгрома на Торонто с 5:2 над Кълъмбъс./БТА

Резултати от НХЛ:

Ню Джърси - НЙ Айлъндърс 2:3 след продължение
Торонто - Кълъмбъс 5:2
Тампа Бей - Бъфало 2:1
Калгари - Флорида 5:6
Едмънтън - Чикаго 5:2