Джо Павелски записа четири точки при два гола и две асистенции за победата на Сан Хосе с 5:3 над Вашингтон в среща от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Патрик Марло добави два гола, а Брент Бърнс стана автор на последната шайба във вратата на Брейдън Холтби, който не е играл в НХЛ от близо една година. Стражът беше повикан от аматьорския Херши, но не успя да заличи проблемите на вратата на Столичаните, които се сринаха до девето място в Източната конференция и са заплашени от пропускане на плейофите. Акулите не трябва да се притесняват за подобно нещо, защото са категорични лидери в Тихоокеанската дивизия и най-вероятно ще попаднат в топ 3 като победители.

Джо Торнтън помогна на Сан Хосе с три асистенции за победата, която маркира втори мач от дълга серия с гостувания.

Томас Грайс пък се представи великолепно на вратата си, отразявайки 39 шайби до последната сирена.

Ярослав Спачек вкара на бившия си отбор Монреал при победата на Каролина с 5:3 в гостуването срещу Канадците. Други две шайби за Ураганите наниза капитанът Ерик Стаал, а останалите попадения бяха дело на Иржи Тлусти и Джейми Макбейн, предава БТА.

Райън Кеслър беше точен в шестия рунд на дузпите за победа на Ванкувър с 2:1 над Финикс в последния мач от деня в Националната хокейна лига.

Първенство на Националната

хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ):

Вашингтон - Сан Хосе 3:5

Монреал - Каролина 3:5

Ванкувър - Финикс 2:1 след дузпи