Джеф Картър вкара за първи път в кариерата си 4 гола в един мач, за да осигури победата на Питсбърг с 8:4 над Бъфало, за да се върнат на 1-ото място в Източната дивизия на НХЛ.

36-годишният Картър, който пристигна от Лос Анджелис в последния ден на трансферния период, проби на три пъти вратаря Михаел Хоузер в първите 25 минути на мача за първия си хеттрик от март 2018-а година насам. Той добави и четвъртото попадение в сметката си и общо 398-о в кариерата с добавка в началото на третата част на мача.

Джаред Маккан вкара гол и подаде две асистенции за Питсбърг, а останалите голове бяха на Брайън Дюмолен, Сидни Кросби и Каспери Капанен. По този начин Пингвините събраха 75 точки, с две п ред Вашингтон и четири пред Бостън. Дрейк Каджула пък вкара два пъти за Бъфало.

Остън Матюс вкара своя гол номер 40 през сезона и води в листата на голмайсторите като помогна за успеха на Торонто с 5:2 над Монреал. Мич Марнър и Джон Таварес се отличиха с по гол и асистенция, а Алекс Галенчюк и Пиер Енгвал също вкараха. Вратарят Джак Кембъл спаси 20 удара за победителите.

И двата отбора имат по две срещи до края на редовния сезон, като Торонто води вече със 74 точки на Север, докато Монреал все още не си е гарантирал участие в плйофите, като заема 4-а позиция с 57.
Патрис Бержерон вкара гол в четвърти пореден мач за успеха с 4:0 на Бостън над Ню Йорк Рейнджърс. Вратарят им Джереми Суейман нямаше много работа, но все пак спаси 15 изстрела и записа втора суха мрежа в кариерата.
Джейк де Бръск, Чарли Макевой и Брандън Карло нанизаха другите три гола във вратата на Игор Шестьоркин. 
Двата отбора ще се срещнат отново в събота в Бостън, като домакините имат пет победи в последните си шест мача.

Ню Джърси се наложи с 2:1 над Айлендърс с победен гол на Майкъл Маклауд в средата на втория период. Павел Зака също вкара за Дяволите, а за Айлендърс благодарение на рикошет се разписа Антъни Бювилие.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), резултати:
Едмънтън - Ванкувър 3:6
Каролина - Чикаго 1:2 след продължение
Бостън - Ню Йорк Рейнджърс 4:0
Ню Йорк Айлендърс - Ню Джърси 1:2
Питсбърг - Бъфало 8:4
Торонто - Монреал 5:2

Лидери в отделните дивизии
Централна дивизия: Каролина - 80 точки, Тампа Бей и Флорида по 75
Източна дивизия: Питсбърг - 75, Вашингтон - 73, Бостън - 71
Северна дивизия: Торонто - 75, Едмънтън - 66, Уинипег - 59
Западна дивизия: Лас Вегас - 76, Колорадо - 72, Минесота - 71