Нападателят Джеф Картър вкара два гола и направи две асистенции, а неговият Лос Анджелис Кингс спечели дербито на Калифорния със Сан Хосе с 4:1. Това бе трета поредна победа за "кралете", с която те се изкачиха до десетото място в Западната конференция с актив от 6 точки.

Двубоят в Сан Хосе започна лошо за домакините, които инкасираха два гола още през първата част. Точни за Лос Анджелис бяха Тайлър Тофоли и Милан Лучич. През втората третина гостите отново започнаха по-силно и само четири минути след началото и Джеф Картър покачи на 3:0.

Все пак, малко преди края на втория период, Джоел Уорд върна един гол за Сан Хосе. В средата на третата част обаче Картър реши всичко с втория си гол в срещата, с който оформи крайното 4:1 в полза на Лос Анджелис.

Доста по-оспорвана се оказа срещата във Ванкувър, където местният Шаркс бе пречупен от гостуващия Вашингтон с 2:3. Победния гол за столичани реализира Александър Овечкин, който бе точен 4 минути преди края.

Джейсън Химера даде аванс на гостите в края на първата част, но с добра игра през втората домакините от Ванкувър направиха пълен обрат в резултата. Радим Върбата и Хенрик Седин бяха точни за "акулите", но през третата част Вашингтон успя да направи нов обрат.

Джей Бийгъл изравни за 2:2, за да се стигне до 16-ата минута на последната част, в която Овечкин реализира петия си гол за сезона и донесе победата на Вашингтон. Така Кепитълс се изкачиха на второ място в дивизия Метрополитън, докато Ванкувър пропусна шанса да излезе начело в Тихоокенската дивизия.

В Питсбърг местният Пингуинс не успя да продължи победната си серия и допусна тежка загуба с 1:4 от Далас. Това бе пета поредна победа за гостите от Тексас, с която те поведоха в Западната конференция. Джони Одуя, Джон Клингберг и Джейсън Спеца дадоха солиден аванс от 3:0 на Далас след само 25 минути игра.

Малко по-късно Нино Бонино върна един гол на за Питсбърг, но надеждата за обрат се изпари бързо, след като Матиас Янмарк вкара за 4:1. Така Далас събра 12 точки, колкото има и Нешвил. Двата тима разделят водачеството на Запад, но тексасците имат по-добра голова разлика. Питсбърг пък е на 11-то място на Изток с 6 точки./БТА