Олимпийският и световен шампион Норвегия триумфира в щафетното състезание при мъжете на 4 по 7.5 километра от Световната купа по ски-бягане в финландския град Лахти.

Пол Голдберг, Ханс Кристер Холунд, Шур Рьоте и Йоханес Клаебо бяха най-бързи по трасето с първи два поста в класически стил и втори два поста в свободен стил за за 1:09.53.0 час.

Втори на 1.2 секунди завърши квартетът на Швейцария, който записа първи подиум в щафетите за Световнта купя от 10 години.

Трети се нареди първият състав на Русия на 1.7 секунди.

Със силна атака в последните 200 метра Клаебо задмина водещия дълго време Андрей Мелниченко от "Сборная", който на финалната права беше изпреварен и от швейцареца Роман Фургер.

Преди това олимпийският шампион Норвегия също спечели щафетното състезание при жените на 4 по 5 километра от Световната купа по ски-бягане.

Тирил Венг, Ингвилд Йостберг, Терезе Йохауг и Хейди Венг бяха най-бързи по трасето с първи два поста в класически стил и втори два поста в свободен стил за 50:04.8 минути.

Първият тим на домакините от Финландия завърши на второ място на 30.3 секунди.

Трети се наредиха световните шампионки от Швеция на 1:55.2 минута, като Мая Далквист на последния пост изпревари с 1 десета от секундата във финалния спринт Яна Кирпиченко от квартета на Русия, който остана четвърти.