Двама играчи на хокейния отбор Монреал Канейдиънс бяха арестувани в бар в американския щат Флорида, след като единият от тях бе обвинен в кражба на дамско портмоне, заявиха от местната полиция.

Райън О`Бърн, защитник в тима от Националната хокейна лига, е обвинен в кражба, а Том Костопулос, нападател, е арестуван, защото се опитал да попречи на полицаите да отведат съотборника му. Според полицията жена в бара забелязала, че портмонето й е изчезнало около 3 часа местно време. Служители от охраната на бара са видели портмонето и мобилния телефон на жената в О`Бърн, се казва в официално съобщение на местните органи на реда.

23-годишният новобранец в НХЛ заявил пред полицаите, че портмонето и телефонът са на приятелката му, но било установено, че той и пострадалата жена нямат никакви взаимоотношения. Полицаите заявиха, че от портмонето липсвали 20 долара. След като О`Бърн бил вкаран в полицейската кола, няколко играчи я наобиколили и били предупредени от полицаите да се разотиват, съобщава БГНЕС. 29-годишният Костопулос бил арестуван, защото преградил пътя на полицейски служител.

Двамата играчи са освободени в понеделник сутринта местно време под гаранция. Монреал Канейдиънс е в Тампа, Флорида, за мач с Тампа Бей Лайтнинг тази нощ.