Италианката Доротея Вирер постигна първа победа за сезона, след като спечели спринта на 7.5 км от Световната купа по биатлон в Хохфилцен (Австрия).

Вирер, която беше втора в последните две състезания, измина трасето за 21:04.9 минути. Италианката пропусна само една мишена във втората си стрелба. 

Трикратната носителка на Световната купа Кайса Макарайнен (Финландия), която спечели последните два старта, остана втора на 0.6 секунди също с един пропуск във втората стрелба. Рускинята Екатерина Юрлова-Перхт зае третото място с пасив от 24.4 секунди и 10 от 10 повалени мишени.

За Вирер това е пета победа за Световната купа в кариерата и първа в спринта. Тя увеличи преднината си на върха в генералното класиране за сезона. Италианката води с 204 точки, а Макарайнен е втора със 185. В класирането следва Паулина Фиалкова (Словакия) със 165 точки.

Три българки участваха в състезанието. Десислава Стоянова завъртя две наказателна обиколки и финишира на 56-а позиция с пасив от 2:07.5 минути. Емилия Йорданова и Милена Тодорова също сбъркаха по два пъти в стрелбата и се наредиха съответно на 80-та и 89-та позиция. Емилия Йорданова е 55-а в класирането за СК със 7 точки.

Световната купа в Хохфилцен продължава утре със спринта на 10 км за мъже./БТА