Руската спортна двойка Вера Баразова и Юрий Ларионов пропуска Световното за юноши и девойки в София заради реалната опасност от двугодишно допинг наказание. Дуетът е сребърен медалист от последния шампионат на планетата и първи в Гран При финала този сезон в Гданск. Тандемът бе изключително обещаващ и дори специалистите във фигурното пързаляне смятаха, че е възможно да се преборят за златото на Олимпиадата във Ванкувър. Сега обаче кариерата на талантливата млада двойка е под въпросителна.

Допинг ченгета от УАДА са посетили фигуристите по време на тренировки у дома и са взели кръвни проби, които впоследствие дават положителна реакция.

„Може би съм взел някакви таблетки за главоболие, но нищо от листа със забранените препарати.”-каза Юрий Ларионов, чийто тест се говори, че дал нежеланата положителна проба. В момента тече процедура по разследване на случая, а дотогава двойката е спряна от участие на турнири под шапката на ИСУ. Очаква се в най-скоро време двойката да чуе присъдата, най-вероятно е двегодишно наказание.