Беларуската биатлонистка Даря Домрачова спечели спринта на 7,5 километра от Световната купа по биатлон при дамите, след като завърши с време 20.56.8 минути. За 31-годишната Даря това е трета победа през сезона и общо 32-а в кариерата. 

Тя допусна една грешка при стрелбите и изпревари с 0.5 секунди германката Франциска Хилдебранд, която беше безгрешна, но не можа да преодолее силното бягане на победителката. Хилдебранд пък се качва на подиума за първи път от януари 2016-а година.

Третото място е за италианката Лиза Витоци (Италия), която също имаше една пропусната мишена, но изостана на 5.5 секунди. Иначе тя дойде на това състезание като 6-а от Олимпийските игри в Пьонгчанг.

Олимпийската шампионка в тази дисциплина Лаура Далмайер (Германия) се нареди на 5-о място в днешния старт с една грешка и изоставане от 19.4 секунди. В подреждането за Световната купа е 4-а с 530 точки.

Лидерката в Световната купа - финландката Каиса Макарайнен се нареди на 10-о място с две грешки и с изоставане от 34.4 секунди.

Българките бяха част от втората група, а най-добре се представи Даниела Кадева, която остана 60-а с една грешка и изоставане от 2:13.4 минути. Емилия Йорданова се нареди на 67-о място с един пропуск при първите стрелби и изоставане от 2:22.9 минути. Третата наша представителка Десислава Стоянова не стартира. 

Макарайнен води в генералното класиране с 623 точки, пред Анастадия Кузмина (Словакия) с 588 и Доротея Вирер (Италия) с 548. С днешната победа Домрачова е на 5-о място в генералното класиране и актив от 496 точки./БТА