Руснаците Оскана Домнина и Максим Шабалин спечелиха европейската титла при танцовите двойки на първенството на Стария континент в Загреб, след като победиха във волната програма миналогодишните шампиони Изабел Делобел и Оливие Шьонфелдер (Франция). Това е първо злато за Русия в тази категория от 2006 година насам.

Домнина и Шабалин показаха добро съчетание на фона на "Маскараден валс" от Арам Хатчатурян и получиха най-висока оценка от 104.99 точки - 53.78 точки за техническа стойност и 51.21 точки за изпълнение. С общ сбор от 207.14 точки те взеха златото, изпреварвайки френския дует, който водеше след първите два танца - задължителен и оригинален.

За волната си програма, на фона на саундтрака от филма "Пианото", Делобел и Шьонфелдер получиха 101.95 точки и останаха със 205.92 точки в крайното класиране.

Трети останаха други представители на Русия - Яна Хохлова и Сергей Новицки със 197.06 точки.

Така до момента Русия има четири медала от европейското първенство - златен, сребърен и два бронзови.

Дебютантите ни при танцовите двойки Ина Демирева и Юрий Куракин, които бяха 23-ти след първите две изпълнения, не се появиха на леда за волната програма, след като миналата нощ Демирева получи бъбречна криза и вчера цял ден е била на системи в болница в Загреб.

Днес от 14.00 часа европейското първенство завършва с волната програма при жените без българско участие, а утре е галаспектакълът на победителите.