Италианецът Доминик Парис спечели супергигантския слалом за мъже в Бормио от Световната купа по ски алпийски дисциплини. Любимецът на местната публика даде време от 1:29.95 минути и бе само с 1 стотна от секундата по-бърз от втория Матиас Майер от Австрия. 

За Парис това е четвърта победа в Бормио в състезания от Световната купа, с което той стана и най-успешният състезател в състезанията в италианския курорт.

Трети на 0.46 секунди завърши норвежецът Александер Омод Килде, а челната шестица бе допълнена от австрийците Винсент Крихмайр и Макс Франц и от швейцареца Беат Фойц.

Победата на Парис е втора за него в рамките на 24 часа, след като в петък той триумфира и в спускането, където завърши пред сънародника си Кристоф Инерхофер. Инерхофер обаче не успя да повтори силното си каране днес, тъй като не успя да финишира. Днешната надпревара пък бе спирана на няколко пъти заради падания на скиори.

С успеха Парис събра 366 точки за генералното класиране за Големия кристален глобус и излезе на пето място в общото подреждане. Преди него са Марсел Хиршер (Австрия) с 620, Макс Франц (Австрия) с 408, Килде с 392 и Аксел Лунд Свиндал с 369. В класирането в дисциплината "Супер Г" първи е Свиндал с 219 точки, следван от швейцареца Мауро Кавицел със 190 и Матиас Майер със 188. Парис осми със 170./БТА