Италианецът Доминик Парис спечели първа победа за сезона в Световната купа по ски-алпийски дисциплини, след като триумфира в спускането в Бормио за радост на местните фенове. 

Парис завърши първи с време 1 минута, 49.56 минути, като остави зад себе си лидера в дисциплината за момента Беат Фойц (Швейцария), който изостана на 0.39 секунди в третото спускане през този сезон.

За Парис това е 17-а победа в кариерата и трета на пистата в Бормио, която той познава прекрасно от тренировките с италианския национален отбор. Днешният победител е и Световен шампион в Супер-Г от Оре (Швеция) по-рано през тази година.

Третото място е за Матиас Майер (Австрия), който завърши на 0.42 секунди от победителя. Днешното състезание по предварителна програма трябваше да се проведе на 21-и декември във Вал Гардена, но се отложи тогава заради силен вятър и обилен снеговалеж. В събота предстои ново спускане за СК и то отново ще се проведе в Бормио, което беше и причината днешното да се проведе на същата писта.

Начело в класирането за Световната купа е Хенрик Кристоферсен (Норвегия) с 379 точки, пред Парис с 349. Третото място е за друг норвежец - Александер Аамод Килде с 344.

"Чувствам се малко или много като собственик на това трасе. И днес не ми беше никак трудно, макар да беше скъсено и всяка грешка може да се окаже решаваща за класирането. За мене това е 13-ото ми състезание в Бормио, но всяко едно ново е предизвикателство, заяви Доминик Парис след края на състезанието./БТА