Швейцарецът Дидие Кюш записа трета победа за сезона в Световната купа по ски-алпийски дисциплини, след като спечели супергиганския слалом на легендарната писта "Щрайф" в австрийския зимен център Кицбюел.

Кюш постигна време 1:17.94 минути, изпреварвайки двама представители на домакините. Втори, на 29 стотни остана Михаел Валхофер, а трети, на 29 стотни е Гьорг Щрайтбергер.

За 35-годишния швейцарски ветеран това е първи успех в дисциплината през сезона и общо 12-та победа за СК в неговата кариера.

За Кюш това е трета победа на това трасе след два успеха тук в спускане. Той е първият швейцарец в историята, спечелил супергиганския слалом в Кицбюел.

Този сезон Дидие Кюш спечели гиганския слалом в Зьолден (Австрия) и спускането в Лейк Луиз (Канада).

Карло Янка от Швейцария остана 19-ти днес, на 1,02 секунди след победителя, но продължава да води в класирането за Световната купа след 21 от общо 34 старта за сезона със 769 точки, следван от Бенямин Райх (Австрия) със 743 точки и Дидие Кюш с 626.

За малката СК в дисциплината след 4 от общо 6 старта води Валхофер с 260 точки, пред Аксел Лунд Свиндал (Норвегия) със 194 точки и Бенямин Райх (Австрия) със 158 точки.

Състезанията в Кицбюел продължават утре със спускането и в неделя със слалома.