Швейцарецът Дидие Кюш отвя конкуренцията и спечели спускането за мъже от Световната купа по ски алпийски дисцплини във френския зимен център Шамони.

Кюш, който спечели и миналата седмица в Кицбюел, даде най-добро време на пистата "Ла Верт" от 1:58.91 минути и заслужено приключи първи в днешния старт. Последната победа на швейцарец в спускането в Шамони бе през 1975 година, когато Валтер Вести грабна първата позиция. Италианецът Доминик Парис остана на второто място, а австриецът Клаус Крьол си заслужи място на почетната стълбичка, финиширайки трети.

Канадецът Мануел Осборн-Паради пък падна много лошо по време на днешното спускане. 26-годишният алпиец, който има три успеха в най-скоростната дисциплина в своята кариера, загуби баланс и падна лошо на своя гръб, след което се оплете в мрежите за сигурност. Той бе изнесен на носилка от трасето, като все още не се знае колко сериозно е неговото състояние. Това е третия случай на лошо падане по време на спускане през този сезон. Австрийците Ханс Грюгер и Марио Шайбер пострадаха сериозно след падания, съответно в Кицбюел и на тренировката за днешния старт на "Ла Верт".