Отборът на Детройт Ред Уингс се върна в изходна позиция за класиране на финал в Западната конференция, след като спечели шестата среща против Сан Хосе Шаркс с 3:1. Червените криле успяха да обърнат мача отново в неговия край, след като забиха три гола в последните 10 минути. Резултатът в серията вече е равен 3-3 и ако успеят да спечелят и последния седми двубой, Крилете ще бъдат четвъртия отбор в НХЛ, който печели серия след начален дефицит от 0-3 в стартовите три мача.

Домакините от Детройт бяха по-добрия отбор в началните минути на мача, но бяха принудени да догонват в резултата 16:56 минути преди края на срещата. Логан Кутюр успя да открие резултата, след като прокара шайбата между краката на вратаря Джими Хауърд.

Хенрик Зетерберг обаче изравни в 50:38 минута, след като завърши пробив и пас на Валтери Филпула. Самият Филпула пък се превърна в герой за своите с второто попадение в мача в 52:32 минута, което реално се оказа и решаващо. Вратарят на гостите от Сан Хосе Анти Ниеми отново беше блестящ в мача и спаси 42 удара, но в рамките на две минути в средата на третата третина се предаде.

Последното попадение в мача беше дело на Дарън Хелм, който вкара на празна врата минута и пет секунди преди края на мача.

"През цялото време на мача бях сигурен, че ще вкараме първия гол в този мач. Е, не се получи, но вярата в успеха е част от самия успех”, заяви героят Валтери Филпула след края на срещата.