Павел Датсюк се разписа два пъти, а Мариан Хоса също добави едно попадение при победата на Детройт навън срещу Питсбърг с 3:0 в мач от Националната хокейна лига на САЩ и Канада. Вратарят на "крилете" Ти Конкин отклони 25 удара на нападателите на "пингвините" в повторение на финала за купа Стенли от миналия сезон.

Датсюк реализира първия си гол в средата на втория период, при числено преимущество в полза на Детройт. Преди това в първата третина Питсбърг изпусна на три пъти да поведе след като имаше човек повече на леда. Павел Датсюк отново се разписа 2 минути преди края на втората част, а Хоса, който премина в Детройт от Питсбърг, отбеляза третия гол в последния период.

В друг мач тази нощ Далас победи у дома Нешвил с 4:1. Победата е 11 за "звездите" в последните им 13 мача. Успехът изкачи Далас на пето място в Западната конференция. Браян Сътърби и Марк Периш дадоха аванс на Далас от 2:0, а Джейсън Арно върна едно попадение за Нешвил.

Брад Ричардс и Стив От добавиха по една шайба в мрежата на гостите и оформиха крайния резултат 4:1. Вратарят на домакините Марти Турко направи 25 спасявания в четвъртия си мач в рамките на шест дни.

Резултати:

Питсбърг - Детройт - 0:3

Минесота - Едмънтън - 3:2 след дузпи

Атланта - Филаделфия - 2:3

Далас - Нешвил - 4:1