Шампионите от Детройт Ред Уингс постигнаха пета поредна победа, след като се наложиха с 5:2 като гости над Калгари в мач от първенството на Националната хокейна лига.

Червените криле водят в Централната дивизия с 31 точки и са 2-и в Западната конференция, където отстъпват на Сан Хосе с 35. Детройт стигна до успеха с три гола в третата третина, а Иржи Худлер, който вкара два гола при гостуването на Едмънтън, отбеляза 7-ия си гол за сезона. Това стана в 11:21 минута на третата част, когато направи резултата 3:2.

Павел Дацюк и Мариан Хоса вкараха другите две попадения за крайния успех с 5:2. Худлер също така асистира и на Брет Лебда, който се разписа за 2:0 в тази среща в 11:46 минута на втората част, а Кърк Малтби откри резултата в полза на Детройт. През второто полувреме домакините от Калгари изравниха чрез Къртис Гленкрос и Марк Джордано.

Блейк Уилър вкара единствен при дузпите и донесе успеха на Бостън с 3:2 над Монреал като гост. След този успех Брюинс води в Североизточната дивизия с 32 точки, както и в цялата Източна конференция. Домакините от Монреал остават на 2-о място в дивизията с 25 точки. Преди мача пък се състоя церемония по номинирането на легендарния вратар Патрик Роа за член на Залата на славата и окачването на фланелката с номера му на покрива на залата.

След безрезултатен първи период, домакините откриха резултата в началото на втората част благодарение на Андрей Костишин, но гостите от Бостън набързо обърнаха с точни изстрели на Милан Лучич и Мат Хънуик. Три минути преди края на редовното време Монреал изравни благодарение на точния изстрел от 3 метра на Том Костопулос. Ванкувър записа 9-и пореден мач без поражение, след като се наложи с 3:1 при гостуването си на Питсбърг, но загуби опитния си вратар и капитан Роберто Луонго.

Той се контузи само пет минути след началото на мача, когато получи разтежение в слабините. Къртис Санфорд го замени и спаси 17 удара за успеха на тима си, за който се разписаха Павол Демитра на два пъти и Хенрик Седин, а за домакините отвърна с едно попадение Майк Зигомантис. След тази победа Ванкувър Кенъкс води в Северозападната дивизия с 28 точки. Калъмбъс Блу Джакетс изненадващо се наложи с 2:0 над Атланта, а Рик Неш вкара гол в пети пореден мач и за 10-и път от началото на първенството. Минута и 18 секунди преди края гостите от Калъмбъс подпечатаха успеха си с точен изстрел на Ар Джей Ъмбъргър.

Четвърта поредна победа постигна съставът на Филаделфия, който се наложи с 4:3 след продължение над Финикс като гост. Майк Ричардс вкара решителния гол в 1:35 минута от началото на допълнителното време. Другите голове вкараха Скот Хартнъл, Майк Кнабъл и Джеф Картър. Отава сложи край на негативната си серия, стартирала на 6-и ноември, и се справи с 4:1 с Ню Йорк Рейнджърс. Даниел Алфредсон и Джеси Уинчестър вкараха в края на втората третина, за да подчетат победата на тима от канадската столица. Другите две шейби бяха записани срещу имената на Джейсън Спеца и Ник Фолиньо, а вратарят им Стив Валикет спаси 32 удара.

Всички резултати:

Питсбърг- Ванкувър 1:3

Отава- Ню Йорк Рейнджърс 4:1

Бъфало- Ню Йорк Айлендърс 2:4

Филаделфия- Финикс 4:3 след продължение

Атланта- Калъмбъс 0:2

Торонто- Чикаго 4:5 след продължение

Монреал- Бостън 2:3 след дузпи

Минесота- Сейнт Луис 1:2

Далас- Анахайм 1:2 след дузпи

Калгари- Детройт 2:5

Лос Анджерис- Колорадо 3:4

Сан Хосе- Вашингтон 7:2