Шампионът Детройт разгроми лидера в редовния сезон Сан Хосе с 6:0 като домакин в мач от първенството на НХЛ. Тай Конклин отрази всичките 24 удара към вратата си и записа шести "шутаут" в кариерата си.

Руският център Павел Дацюк се отличи с два гола и две асистенции за успеха. Сан Хосе, който остана на върха в лигата с 53 точки, допусна втора поредна загуба. Монреал се наложи с 5:2 над гостуващия Филаделфия и прекъсна серията на съперника си от пет поредни победи.

Руското крило Алексей Ковальов отбеляза едно попадение, с което записа 900-ата си точка в лигата. Сергей Костицин и Стийв Бегин се отличи с по гол и асистенция, а домакините прекъснаха серията си от три последователни поражения. Дейвид Крейчи записа първи хеттрик в кариерата си при победата на Бостън над гостуващия Торонто с 8:5.

Фил Кесел от домакините се разписа на два пъти и продължи серията си от 16 поредни мача с точка. Бостън, който е най-резултатният отбор в лигата, пък регистрира 12-и пореден успех в собствената си зала. Вашингтон взе пета последователна победа след 4:2 над Сейнт Луис. Виктор Козлов се отличи с два гола и асистенция за столичани, които имат 13 победи в 15 мача като домакин.

Кайл Тарис вкара два гола в един мач за първи път в кариерата си и донесе успеха на Финикс с 2:1 Нешвил. Джо Корво се разписа 43 секунди преди края на продължението, а Каролина надделя над Флорида с 2:1. Евгени Малкин записа два гола и две асистенции при успеха на вицешампиона Питсбърг с 6:3 над домакина Атланта. Вратарят Марк-Андре Флюри се завърна на леда след едномесечно отсъствие и направи 28 спасявания за гостите. Луи Ериксон записа хеттрик за първи път в кариерата си, а Далас победи гостуващия Кълъмбъс с 6:5 след дузпи.

Брад Ричардс добави гол и три асистенции, а Майк Рибейро вкара решителния гол при наказателните удари. Милан Хейдук вкара единственото попадение при дузпите и донесе успеха на Колорадо над Тампа Бей с 2:1 като гост. Домакините допуснаха 16 загуби в последните си 18 мача и с 23 точки са на дъното на НХЛ заедно с Ню Йорк айлендърс.