Мариан Хоса и Хенрик Зетерберг отбелязаха по два гола за носителите на Купа "Стенли" Детройт, които победиха с 5:3 гостуващия в "Джо Луйс Арена" отбор на Атланта в среща от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Хоса, който започна изминалия сезон с екипа на гостите преди да премине в Питсбърг, записа и асистенция, след като подаде за гола на Дан Клиъри на празна мрежа 36 секунди преди края, вместо да стреля сам към вратата.

"Хоса беше фантастичен. Той игра мотивирано и изнесе голямо шоу. Победата е много важна за отбора, защото следва дълга серия от гостувания", заяви треньорът на победителите Майк Бабкок.

„Червените крила” навлизат в серия от пет поредни гостувания, като до момента са загубили само един от първите си седем мача. Това се случи в първия двубой за сезона, когато шампионите отстъпиха на Торонто.

В среща от източната конференция Флорида продължи победния си ход, като този път лидерите на Югоизточната дивизия надвиха гостуващия Сан Хосе със 4:3.

Кори Стилман записа два гола и асистенция, а Ричард Зедник и Нейтън Хортън добавиха по още едно попадение за домакините. Това беше и първи гол за Зедник от февруари месец насам, когато той получи застрашаваща живота контузия във врата.

Джо Торнтън, Райън Клоуи и Патрик Морло бяха точни за Сан Хосе, който пропусна да подобри рекорда си за най-добър старт на сезона и остана със 6 победи и 2 загуби.

Филаделфия пък стана последният отбор от НХЛ, който успя да запише победа от началото на сезона, след като Летящите победиха с 6:3 домакините от Ню Джърси.

Скот Хартнел отбеляза два гола за победителите, а по един добавиха Картър, Нъбъл, Ганье и Лупул, които прекъснаха победната серия в три поредни срещи на Дяволите.

Зак Парис записа гол и две асистенции за отбора на Ню Джърси, който пропусна да нанесе най-тежкия старт в историята на съперниците си от Атлантическата дивизия.

Ню Джърси - Филаделфия - 3:6

Отава - Анахайм - 3:4

Кълъмбъс - НЙ Рейнджърс - 1:3

Флорида - Сан Хосе - 4:3

Детройт - Атланта - 5:3

Сейнт Луис - Лос Анджелис - 0:4