Детройт Ред Уингс с мъка обърна Сан Хосе Шаркс от 3:1 до 3:4 в петата среща от полуфинала в Западната конференция, като огромна заслуга за победата има вратарят им Джими Хауърд, който спаси 39 удара.

Победното попадение вкара Томас Холмстрьом 6:08 минути преди края на редовното време и остави червените криле в битката за класиране на финала на Запад.

Така Детройт намали резултата в серията на 2-3 победи в полза на акулите. Шестата среща ще се играе утре вечер в Детройт.

Три асистенции направи Павел Дацюк за успеха на Детройт, който поведе своите при 0:2 и при 1:3. Дивайн Сетогучи вкара единственото попадение за домакините в първата част, а чак в 15-ата минута на втората Джо Павелски удвои.

Само минута по-късно обаче Никлас Кронвал намали след пас на Дацюк. В третата част на срещата Акулите сякаш бяха решили всичко с попадението на Логън Кутюр, който направи двойно подаване с Дани Хийтли и сам срещу Хауърд не сгреши.

Само за 10 минути обаче от 43-ата до 53-ата минута играчите на Детройт забиха три шайби и си спечелиха правото да играят като домакини в следващия мач. Най-напред Дацюк подаде пас зад вратата на Зетерберг, който намери Ериксон и последния не сгреши. Само след три минути при меле пред вратата на Анти Ниеми най-съобразителен беше Дани Клиъри и изравни.

Победното попадение отново изработи Дацюк, който не позволи на Патрик Марло да го спре със силов прийом на мантинелата, подаде на Никлас Линдстрьом, а оттам шайбата попадна в Холмстрьом за седмия гол в мача и четвърти във вратата на Ниеми.
„Благодаря на момчетата, че проявиха дух и характер и оставиха всичко в наши ръце и мач пред нашата публика”, заяви след двубоя вратарят Джими Хауърд.