Отборът на Детройт Ред Уингс разгроми домакина Кълъмбъс Блу Джекетс с 9:1 в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

Така финалистът за Купа Стенли, който започна колебливо сезона, записа пета победа в последните си седем мача.

Бранителят Никлас Кровнал се отличи с два гола и асистенция. Два пъти се разписа и Джъстин Абделкадер. Дан Клиъри, Павел Дацюк и Тод Бертуци пък добавиха по гол и асистенция за успеха, който беше извоюван до голяма степен още през първата третина, в която гостите взеха аванс от 4:0.

Старши треньорът на Кълъмбъс Кен Хичкок ръководи своя мач номер 1000 в НХЛ, но имаше твърде малко поводи за радост.

Крис Кларк вкара решаващото попадение при дузпите, а Вашингтон Кепитълс надделя над гостуващия Ню Йорк Айлендърс с 5:4. Алексадър Сьомин се разписа два пъти в редовното време. Той даде аванс на тима си още в осмата секунда на мача с най-бързия гол в клубната история. Гостите обаче отвърнаха с три бързи гола до седмата минута от пет удара във вратата на неубедителния Жозе Тиодър, който след това беше заменен от младока Семьон Варламов. Варламов се справи отлично и до края отрази 25 шайби и помогна на отбора си да се изкачи еднолично на върха в Източната конференция.

Ню Джърси Девълс постигна шеста поредна победа след 3:1 над гостуващия Анахайм Дъкс и поведе в Атлантическата дивизия. Джейми Лангенбрюнър и Зак Парайс се отличиха с по гол и асистенция за успеха.

Каролина Хърикенс пък продължи черната си серия на 13 мача без победа след 2:5 на собствен терен срещу Лос Анжелис Кингс.

Патрик Шарп отбеляза решаващата дузпа, а Чикаго Блекхоукс победи Колорадо Аваланч с 3:2 като домакин. Крейг Андерсън отрази 37 шайби за гостите, но и това не помогна.