Мариан Хоса отбеляза победното попадение за Детройт при успеха с 2:1 у дома срещу Анахайм в Националната хокейна лига на САЩ и Канада в началото на третия период. Йохан Францен реализира първия гол за Ред Уинд, а вратарят Крис Осгуд направи 15 спасявания, за да затвърди превъзходството на домакините. Крис Куниц отбеляза единственото попадение за Дъкс, а в същото време стражът Жан-Себастиан Гигер регистрира 37 спасявания преди да бъде заменен от Джонас Хилър.

След този успех Детройт е на второ място в НХЛ и има 36 точки, колкото имат и отборите на Ню Йорк Рейнджърс и Бостън Брюйнс. Лидер е Сан Хосе Шакрс с 41 точки.

Пека Рин записа 30 спасявания за при победата на Нешвил с 2:0 като гост срещу Бъфало. Головете за хищниците отбелязаха Джейсън Арно и Джей Пи Дъмон, който асистира за попадението на своя съотборник. Отборът на Бъфало игра без своя капитан Крейг Риве, който получи контузия броени часове преди началото на срещата. Стражът на Сейбърс Раян Милър спря 25 шайби пред своята врата, но не успя да помогне на отбора си да избегне втората поредна загуба.


Резултатите от НХЛ:

Бъфало - Нешвил - 0:2

Кълъмбъс - Ванкувър - 3:2

Детройт - Анахайм - 2:1

Минесота - Колорадо - 5:6

Лос Анжелис - Торонто - 1:3