Детройт оглави еднолично класирането в Източната конференция на Националната хокейна лига, въпреки загубата от гостуващия Торонто с 1:2 след дузпи.

Със спечелената точка възпитаниците на Майк Бабкок събраха 40 и изпревариха Питсбърг и Тампа Бей, които имат по 39. Домакините тотално надиграха съперника в "Джо Луис Арена", но феноменалните изяви на вратаря Джеймс Реймър спасиха канадците от поражение. Реймър завърши с 41 отразени шайби, като беше преодолян само веднъж след изстрел на Густав Никвист малко преди края на втория период.

В началото на третата част Фил Кесъл изравни, а в последствие Майк Санторели вкара решаващата дузпа за Торонто, който отправи едва 19 удара към Джими Хауърд, но въпреки това стигна до успеха.

Лидерът в лигата Анахайм записа пети пореден успех след 2:1 над гостуващия Едмънтън и с 43 точки увеличи преднината си на върха. Мат Белески и Райън Кеслър вкараха за домакините. Райън Нюджънт-Хопкинс върна едно попадение за Едмънтън в началото на третата част, а вратарят Виктор Фаст направи 32 спасявания, но това не беше достатъчно за гостите./БТА