Иржи Хъдлър вкара единствения гол от дузпа за победа на Детройт с 2:1 срещу Ванкувър в среща между лидерите в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Въпреки това червените криле останаха втори в класирането на Западната конференция с актив от 60 точки, защото именно продължението на мача даде нужната точка на Кенъкс, с която те продължават да са начело.

Йохан Францен вкара изравнителния гол за Детройт при игра с числено предимство в първата минута на третата част, след което гостите прекъснаха серията от осем поредни победи на Ванкувър в НХЛ.

За Кенъкс, които не са губили в редовното време в 16 поредни мача, точен беше Даниел Седин с гол при човек повече на леда във втората третина.

Отборът на Минесота продължи изненадващо успешната си серия срещу Питсбърг, след като спечели с категоричното 4:0 за шестата си победа от последните седем мача на леда на противника. Жозе Тиодор спаси 26 шайби в първия си мач без допуснат гол през сезона, докато Чък Кобасо, Мартин Хавлат, Кал Клътърбък и Кайл Броджак вкараха четирите попадения за четвъртата поредна победа на Минесота в НХЛ. Тиодор пък продължи отличната си серия от 19 победи срещу 4 загуби и 3 в продължение срещу Пингвините, които бяха без капитана си Сидни Кросби.