Алекси Лафрение и Мат Ремпи вкараха по един гол и Ню Йорк Рейнджърс записа десетата си поредна победа в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) с успех с 2:1 срещу Филаделфия Флайърс. Това остави нюйоркчани начело на Столичната дивизия с осем точки пред Каролина Хърикейнс. Игор Шестьоркин отрази 39 шайби на вратата на Рейнджърс, включително няколко при чисти положения в последните две минути.

Тогава Флайърс бяха с един нападател повече и празна мрежа, но домакините така и не успяха да се разпишат за втори път. Единственото попадение за Фили вкара Тайсън Форстър. Рейнджърс е печелил десет поредни мача в НХЛ в други два случая в клубната история, но те не са били никак скоро. Първият датира от сезон 1939/1940, а вторият - от 1972/1973.

Победата изравни Рейнджърс по точки с лидера в Източната конференция и Атлантическата дивизия Бостън Брюинс, който отстъпи с 2:3 след продължение срещу Ванкувър Канъкс. Брок Боузър записа победния гол за канадците в продължението и довърши обрата от две попадения. Боузър се разписа 12:49 минути след началото на третата част, а Филип Хронек изравни минута и 11 секунди преди сирената за Канъкс, които са начело на Западната конференция и Тихоокеанската дивизия.

Те имат една точка повече от Брюинс и Рейнджърс. Руският страж с български корени Александър Георгиев пък отрази 26 удара, но не успя да предотврати поражение на Колорадо Аваланч в събота вечер. Шампионите от 2022 отстъпиха с 3:4 срещу Торонто Мейпъл Лийфс, след като Тайлър Бертуци отбеляза хеттрик във вратата на Георгиев. Аваланч са трети в Централната дивизия със 75 точки, колкото има и Уинипег. Лидер с три повече е Далас Старс, който спечели с 2:1 срещу Каролина след попадения на Джейсън Робъртсън и Уайът Джонстън.