Дейвид Перън се разписа 1.29 минути след началото на допълнителния период при победата с 5:4 за Сейнт Луис като гост срещу Детройт в среща от редовния сезон в Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

Блус пропиля аванс от две попадения в третата част и се нуждаеше от късен гол на Райън О'Райли, който прати двубоя в продължение.

Ред Уингс има осем поредни загуби в Лигата, а О'Райли се отличи с два гола и две асистенции. Дейвид Перън добави още три завършващи подавания. Брейдън Шен също има гол и асистенция, а съотборникът му Зак Санфърд също се разписа в полза на Сейнт Луис.

Дилан Ларкин и Тайлър Бертуци завършиха с по гол и завършващ пас за Детройт. Филип Хронек и Валтери Филпула също вкараха попадения за Детройт.

Вратарят Джордън Бънингтън от Сейнт Луис спаси 29 удара към мрежата си.

В друга среща от НХЛ, играна през нощта, Бостън победи със 7:4 като гост Ню Йорк Рейнджърс. Брад Марчанд реализира два гола и направи три завършващи подавания, а отборът на Брюинс отбеляза четири пъти във втората част.

Патрис Бержерон записа три попадения за петия си хеттрик в мач от редовния сезон в Лигата. Чарли Койл, Здено Хара също вкараха по един гол и подадоха по една асистенция за победителите.

Майкъл Хейли, Павел Бучевич, Крис Крайдър и Брадли Скей бяха точни в полза на Ню Йорк. Вратарят на домакините Хенрик Лундквист направи 27 спасявания преди да бъде сменен принудително след втората третина.

Ню Йорк Айлъндърс победи с 5:3 у дома Филаделфия. Матю Барзал имаше гол и асистенция за седмия пореден успех в полза на Ню Йорк.

Андерс Лий, Дерик Брасард, Рос Джонстън и Райън Пълок също се разписаха в полза на Айлъндърс. Вратарят Семьон Варламов парира 28 удара на хокеистите на Филаделфия.

Якуб Ворачек, Травис Конечни и Клод Жиру реализираха в полза на Флайърс.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), мачове от редовния сезон:

Едмънтън - Флорида 2:6
Детройт - Сейнт Луис 4:5 след продължение
Чикаго - Лос Анджелис 5:1
НЙ Айлъндърс - Филаделфия 5:3
НЙ Рейнджърс - Бостън 4:7
Отава - Сан Хосе 5:2
Лас Вегас - Анахайм 5:2

Източна конференция
дивизия Метрополитън: Вашингтон 19, Каролина 16, Ню Йорк Айлъндърс 15
Атлантическа дивизия: Бъфало 19, Бостън 18, Торонто 14

Западна конференция
Централна дивизия: Колорадо 17, Нешвил 15, Сейнт Луис 15
Тихоокеанска дивизия: Едмънтън 17, Лас Вегас 16, Анахайм 15./БТА