Швейцарецът Дарио Колоня и полякинята Юстина Ковалчик спечелиха вторите кръгове от веригата в ските (северни дисциплини) Тур дьо Ски. Колоня спечели класическата дистанция от 15 километра във финален спринт и изпревари Девън Кършоу (Канада) и руснакът Александър Легков.

Колоня изпревари Кършоу във финалните 200 метра на състезанието и даде време 47:48,1 минути, като изпревари канадеца с 5 стотни и Легков с 8 стотни.. В генералното класиране на Тур дьо Ски води Колоня с 5,5 десети от секундата пред канадеца и с 10,8 секунди пред Легков. Руснакът остава начело в генералното класиране за Световната купа с 576 точки от 11 старта до момента. Колоня остана на втората позиция с 553, а на трета е Маркус Хелнер (Швеция) с 363.

Защитаващата титлата си при жените Юстина Ковалчик беше най-бърза на 10 километра при дамите, където изпревари Криста Лахтеенмаки (Финландия) с 0:27,5 минути. Времето на Ковалчик е 33:32,5 минути, а двете са в същия ред и в генералното класиране на веригата. Там полякинята има аванс от 32,5 секунди пред Лахтеенмаки. Трета днес и в класирането на Тур дьо Ски е Мариана Лонга (Италия).

В генералното класиране за Световната купа води пропусналата днес състезанието норвежка Марит Бьорген със 760 точки, пред Ковалчик с 639 и Арианна Фолис (Италия) с 458.