Швейцарецът Даниел Албрехт, който се завърна на пистата след зловещия инцидент, който го постави в кома, няма да участва в състезанията през уикенда в канадския зимен център Лейк Люис.

27-годишният световен шампион в супер-комбинацията от 2007 година, който падна много тежко по време на състезание в Китцбюел през януари миналата година, даде 69-о време във втората тренировка, оставайки на цели 4.37 секунди след лидера Клаус Крьол от Австрия.

В сряда, Алберхт бе с 6 секунди по-бавен от Аксел Лунд Свиндал, което де факто бе първата му официална тренировка след зловещия инцидент в Австрия. Албрехт обаче заяви днес:

„След дискусия с моите треньори и след като изгледах спускането си този следобед, аз разбрах, че ми е прекалено рано да се състезавам отново на високо ниво. Пистата е доста заледена и ще бъде голям риск да участвам в състезанието, а освен това не смятам, че ще взема някакви точки за Световната купа.”

„Доволен съм от тренировките тук. Радвам се, че се завърнах като състезател, а не като турист”, каза още швейцарецът, който бе няколко дни в кома през 2009 година, след като се разби малко преди финала по време на спускането на пистата Щрайф.