Трикратната олимпийска шампионка Даря Домрачова от Беларус спечели за пръв път в кариерата си Световната купа по биатлон, след като завърши четвърта в последния старт за сезона - масовия старт на 12.5 км в руския зимен център Ханти Мансийск. Основната конкурентка на Домрачова за трофея - Кайса Мекерейнен завърши 13-а след слаба стрелба.

Победителка в неделното състезание стана Лаура Далмайер от Германия. Тя измина дистанцията за 35:08.2 минути, след като направи перфектна стрелба. За Далмайер това беше втора победа за сезона и в кариерата й за Световната купа. Втора на 7.1 секунди също без грешка в четирите стрелби остана Габриела Соукалова от Чехия. Двукратната световна шампионка Мари Дорен Абер (Франция) се класира трета на 19.9 секунди с две грешки на огневия рубеж. Домрачова остана четвърта на 28.9 секунди също с два пропуска в стрелбата.

Носителката на Световната купа за миналия сезон Кайса Мекерейнен финишира едва 13-а с пет грешки и изоставане от 1:39.8 минута. Германката Франциска Пройс завърши шеста, но

спечели малката световна купа в масовия старт. Състезанието премина без българско участие.

В крайното класиране за Световната купа Даря Домрачова завърши с 1092 точки. Кайса Мекерейнен остана с 1044 точки, а трета е Вали Семеренко (Украйна) с 865 точки Емилия Йорданова е 75-а с 20 точки, а Десислава Стоянова с 79-а с 15 точки.