Тейлър Хол изравни клубен рекорд за Ню Джърси Девилс, след като записа 15-и пореден мач с точки. 

Това стана при успеха на Дяволите с 3:2 над Питсбърг, а Стефан Ноесен вкара единственото попадение в третата част, осигурявайки победата. Резултатът беше 2:2, когато Ноесен в своя мач номер 100 в лигата се разписа в 5-ата минута на третата част. Той получи пас от страни от Анди Грийн преди да прати шайбата зад вратаря Кейси Де Смит.

Хол се разписа за 1:2, а преди това подаде и за 1:1, като голът вкара Кайл Палмиери. С двете точки днес той изравнява и личното си постижение от 27 точки. Той пропусна три мача заради контузия на ръката, а иначе има точки в 22 поредни мача, в които е играл.

Сидни Кросби вкара 21-ия си гол за сезона, откривайки резултата още в 8:17 минута, а Мат Хануик изравни за 2:2. С този успех Ню Джърси събра 74 точки и се доближи на 2 от Питсбърг, който заема 3-ата позиция в Атлантическата дивизия.

Минесота Уайлд разгроми с 8:3 Сейнт Луис, като Ерик Стаал вкара три гола и подаде два паса. Това е 14-и хеттрик в кариерата за Стаал и първи от пет години насам. Вече има 33 гола през сезона и влезе в топ 5 на листата при голмайсторите. Две попадения и две асистенции записа шведът Микаел Гранлунд, а със 79 точки Минесота е на 3-о място в Централната дивизия.

Вратарят на Далас Бен Бишъп спаси 38 удара и записа 24-и мач без допуснат гол в кариерата, а тимът му се наложи с 2:0 у дома над Калгари. Това е пети шътаут за вратаря, а до края на втората третина паднаха и двата гола- Дивайн Шор откри, а с 32-ото си попадение през сезона Тайлър Сегин оформи крайния резултат.

С победата Далас продължава да бъде фаворит за едната от двете уайлд-кард-квоти за плейофите на Запад, изпреварвайки именно Калгари.

Вашингтон се наложи с 3:2 над Отава и излезе начело в Столичната дивизия, като Евгений Кузнецов вкара своите голове 18-и и 19-и. Кепитълс имат 79 точки, с 1 над Филаделфия.

В дербито на Централната дивизия Нешвил спечели с 6:5 като гост на Уинипег и води в класирането вече с 4 точки- 87 срещу 83. Роман Йоси направи пет асистенции за победителите, Крейг Смит вкара два гола, а Райън Хартман отбеляза победното попадение.

Лидерът на Запад - новаците от Лас Вегас, претърпяха ново поражение. Този път с 1:4 на собствен терен от Лос Анджелис, но въпреки това остават на върха с по 87 точки заедно с Нешвил. Анже Копитар вкара 27-и гол през сезона и помогна за втората победа на Кралете в две поредни нощи. Кайл Клифърд, Тайлър Тофоли и Джеф Картър отбелязаха останалите три шайби./БТА