Александър Радулов вкара гол с гърди и Далас победи Колорадо с 5:2 в мач от плейофите на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Така Старс поведоха на Аваланч с 2-0 победи в серията от втория кръг за купа "Стенли".

Далас всъщност направи грандиозен обрат, след като губеше с 0:2 в началото на втората третина. Джо Павелски и Радек Факса изравниха в рамките на 43 секунди при двойно наказание за Аваланч, което, досущ като прякора им, имаше лавинообразен ефект. 

Радулов вкара победния гол секунди по-късно, след като шайбата отскочи от стик, рикошира в гърдите му и прехвърли вратаря Павел Франкуз. Еса Линдел добави още един гол преди края на частта, а Джейми Олексяк оформи крайното 5:2 на празна мрежа. Антон Худобин спря 38 удара на вратата на Старс, които спечелиха пети пореден мач в бъбъла.

Семьон Варламов спаси 29 шайби и Анди Грийн вкара първия си плейофен гол от десетилетие насам, с което НЙ Алъндърс победи с 4:0 Филаделфия в първия мач от серията на изток. Това е и първи сблъсък между двата отбора извън редовния сезон от 1987 година насам.

Грийн вкара в първата третина, а Жан-Габриел Паго, Андерс Лий и Девон Тейвс бяха точни в последната част.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), плейофи:

Филаделфия - НЙ Айлъндърс - 0:4
* НЙ Айлъндърс води с 1-0 в серията.

Колорадо - Далас - 2:5
* Далас води с 2-0 в серията./БТА