"Ния Димитрова изяви желание да се състезава за Словения. Ние й казахме, че няма как да я пуснем просто така", сподели шефът на БФ Биатлон Екатерина Дафовска.

Дафовска добави, че за искането е станало ясно на последния Управителен съвет на федерацията.

"Приехме отчетите на треньорите на мъже и жени. Имаше искане Ния Димитрова да се състезава за Словения. Доста изненадващ въпрос. Естествено й отговорихме с не. Питането й беше безвъзмездно да я освободим, никой от УС не го одобри. Не беше уведомила дори треньора си", сподели бившата олимпийска шампионка.

"Мотивите й са, че семейството й иска да се установи в Словения и няма да се прибират. Но те се местят често, бяха и в Австрия. Ще изчакаме словенците да се свържат с нас, досега не са го направили. Ако няма разрешение от нас, няма право да се състезава 2 години", добави Дафовска.

По повод оценката на сезона, тя добави: "Взеха се препоръките за следващата година. При мъжете оценката е много добра и добра, при жените добра, а при юношите не много добра. Мъжете направиха някои много добри класирания".

Красимир Анев също проявява някакво недоволство към федерацията и тепърва ще има преговори и за неговото бъдеще.

"При Краси има много причини. Мисля, че е прекалено взискателен. Имал е забележки към всички свои треньори досега. А ние си имаме този определен капацитет", каза още Дафовска. /БГНЕС