Президентът на Българската федерация (БФ) по биатлон - Екатерина Дафовска, не остана безучастна към обвиненията, които получи от биатлониста Красимир Анев, който преди часове обяви края на кариерата си, а за това решение обвини именно Дафовска.

"Еднолично никоя федерация не се управлява, защото аз имам 9 души управителен съвет. Този управителен съвет взима всички решения. Никога те не се взимат еднолично. Това, че ме обвинява директно мен, не ме учудва. Той още 2013 година заяви желанието си да се готви извън отбора. Проблемите започнаха от тогава, когато тръгна срещу треньора.

На 23 април управителният съвет взе решение да освободи абсолютно всички треньори от всички щабове. И то с едномесечно предизвестие, докато се реши кои ще бъдат следващите треньори. След като получихме отговор от руснаците, че ще дойдат, тогава се взе решението за обединение на отбора. Това защо Краси не желае да се включи в отбора е негово виждане. От една седмица се опитваме да се свържем с него. Той не си вдига телефона. Не отговаря на обажданията на генералният секретар, на треньора, който в момента е на Белмекен с отбора. Аз нямам лично отношение към Красимир Анев, той има лично отношение към мен".