Българската федерация по биатлон (БФБ) получи днес писмо от здравните власти в Германия, в което се казва, че състезателите ни са карантинирани по стаите си в хотела си в Оберхоф и нямат право да ги напускат.

Причината е, че шестима от нашия лагер са с положителни тестове за коронавирус. Петима от тях са състезатели - Милена Тодорова, Даниела Кадева и Мария Здравкова, както и Благой Тодев и Димитър Герджиков при мъжете, плюс ваксмайсторът Стефани Попова.

„Лекар прегледа Митко Герджиков и не се налага да влиза в болница, Даниела Кадева вчера имаше лека температура и главоболие, но днес е по-добре – заяви за БНР президентът на БФБ Eкатерина Дафовска.

„Останалите нямат никакви симптоми. Предполагаме, че са се заразили в хотела след пристигането. Изпратихме лекарства в Германия и поддържаме непрекъснато връзка. Чакаме още едно писмо от Международния съюз по биатлон (ИБУ), в което се надяваме да им бъде разрешено да излизат вечерта или да тренират тези, които са с отрицателни тестове. Има напрежение сред състезателите, афектирани са и за тях това е голям шок. Особено за тези без симптоми. Питахме дали могат да бъдат превозени до България, но няма как да стане на практика. Така че единственото, което засега остава, е да са изкарат минимум 10-дневна карантина.“


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.