Председателят на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска не скри пред Гонг, че целта пред българските биатлонисти на Зимните олимпийски игри се запазва и е влизане в Топ 8.

„Целта е влизане в осмицата. Винаги един спортист трябва да има цел и ние като федерация сме поставили тази цели, а и биатлонистите ни си го знаят. Тази цел е е случайна. И миналата година успяха да влязат 6-ти и 8-ми, докоснаха се до най-големия елит. За това поставихме по-високо летвата за Олимпиадата! Не искаме да обременяваме нашите спортисти с очаквания. Имаме цели и се надяваме биатлонистите ни да бъдат в най-добрата си форма точно на Олимпийските игри. На последната Световна купа нашите момчета показаха, че са вече в доста добра форма, успяха да стрелят много добре, класираха се 7-ми и 15-ти. Дано тази форма да върви нагоре както е планирано от треньорите”, каза олимпийската ни шампионка.

Дафовска, която в Сочи ще бъде и олимпийско аташе на делегацията ни, припомни, че именно на това трасе, което очаква биатлонистите ни, вече Красимир Анев е правил отлична стрелба с четири нули.

„Едната част от отбора ни днес се прибира от Австрия и на 2 февруари ще пътува за Сочи. Останалата група стартира утре на Европейско първенство в Нове место и след това директно ще лети от Чехия за Сочи. Пожелавам им отново да стрелят така добре както на Световната купа, да се концентрират, да се съберат. Краси на няколко пъти е показвал, че се събира на големи състезания. Миналата година точно на това трасе в Сочи стреля четири нули! Това също е показателно когато стъпиш на това трасе една година по-рано как го усещаш”, допълни Дафовска пред Гонг.