ЦСКА записа първа загуба в държавното първенство по хокей на лед, след като отстъпи с 3:5 на шампиона Ирбис. Двата отбора са  най-сериозните кандидати за титлата този сезон. 
 
Шампионите взеха първата третина с 2:1, във втората двата отбора си размениха по едно попадение, а в третата ЦСКА успя да върне един гол, но Ирбис вкараха още два. За Ирбис точни бяха Гачев, Мухачов, Диков, Георгиев и Бояджиев, а за ЦСКА отбелязаха Ходулов, Джоров и Ланг.
 
„Доволен съм, спечелихме с повече опит и добрата игра на вратаря в решителните моменти. Противникът ни затрудни максимално. Имахме труден момент, когато бяхме последователно с наказани играчи, но не пуснахме гол, което беше решаващо да запазим инициативата в мача. Първи сериозен мач за нас този сезон и се справихме добре”, заяви треньорът на Ирбис Ивайло Велев. 
 
„Допуснахме два елементарни гола плюс попадението в самото начало на мача и това предреши изхода на мача. Много съм доволен от играта на отбора ни, особено втората нападателна тройка плюс Христо Антов в защита, който беше блестящ. Ще има сериозна битка за титлата”, коментира треньорът на ЦСКА Кирил Ходулов. 
 
Капитанът на Ирбис Мартин Бояджиев не скри задоволството си от успеха. 
 
„Най-трудно ни беше, когато ЦСКА вкара за 2:1 и започнаха да играят по-добре, да си подават по-точно. Но успяхме да направим 3:1, после вкарахме още два. Отбелязахме по един гол в началото на две от третините, което беше много важно за развоя на мача”, каза Бояджиев.
 
На другия полюс бе настроението на капитана на ЦСКА Иван Ходулов след мача. 
 
„Разочарован съм, защото Ирбис играха така, както очаквахме, бяхме подготвени за това, но не успяхме да спечелим. Ние се представихме силно в атака, а вратарят ни Иван Стойнов направи силен мач. Но допуснахме лесни грешки в защита, които ни струваха скъпо”, каза Ходулов.