Сякаш прокоба тегне и над младата ни танцова двойка Ина Демирева - Юрий Куракин. Двамата са разделени в момента и не тренират, тъй като след Европейското в Загреб, Юра бе сполетян от жестока вест - смъртта на най-големия му брат.

Момчето е в Естония със семейството си и ще остане там още известно време. Ина отлетя за Москва след Загреб, но се завърна в София, тъй като нейните проблеми с бъбреците все още не са отшумели.

Според уролозите в София става въпрос за възпаление, което би трябвало с подходящо антибиотично лечение да се излекува.

„Стресът, на който бяхме подложени е нечовешки. Преживявам тежко драмата с Макс. Мъчно ми е за това, което се случи. Сега се стовариха допълнително и здравословните ми проблеми, а семейството на Юра е направо съкрушено. Това не се издържа”, споделя през сълзи за Гонг сестрата на Албена Денкова.

Ина и Юра успяха да си извоюват място за волната програма на Евро 2008, но така и не успяха да танцуват.

„Съжалявам за това. След отпадането на Найден и Соня, ние все пак бяхме на финала. Ако не беше моята криза, мисля, че щяхме да изиграем добре волната”, разказва още Ина.

Програмата на младите ни фигуристи е доста натоварена. Те ще ни представят на Световното за юноши и девойки в края на февруари в София. След това Албена Денкова вече е решила да ги изпрати и на шампионата на планетата за мъже и жени през март.

Двукратните ни световни шампиони ще помагат на своите последователи, но е нормално сега, след изпитанията в съдебната зала, те да са затворени за фигурното пързаляне. Може би единствено любовта към ледената феерия ще върне Албена и Максим към житейския път. Мъката и болката на семейството е огромна, родителите и на двамата са твърдо решени да помогнат изцяло за финансовото обезпечаване на пострадалите.

„Ние нямаме много. Максим не е сред богатите хора. Каквото спечелиха от фигурното пързаляне трябваше да делят с треньорите им. Ще продаваме каквото имаме, но трябва да възстановим Мануела и да финансираме лечението й. Максим многократно го е предлагал на баща й”, с болка и много тъга споделя майката на Албена.

Каквото и да се случи, както и да се развият нещата - постиженията на леда, радостта, която Албена и Максим донесоха на България, никога няма да бъдат забравени…