Българските ски бегачи Йордан Чучуганов и Веселин Цинзов завършиха на 12-о място във втория полуфинал в отборния спринт и не успяха да се класират за финала в дисциплината.

Чучуганов и Цинзов дадоха общо време от 17:38.26 минути, като изостанаха с 1:34.29 минути от тима на Норвегия, който триумфира в полуфиналната серия.

Българският тандем се движеше дълго време на последната 14-а позиция в полуфинала, но в заключителната шеста обиколка Цинзов успя с много силно бягане да изпревари представителите на Китай и Австралия.

"Радвам се как протече състезанието, това е едно от най-тежките състезания, които съществуват в ски бягането," коментира пред БНТ Цинзов. 

"Особено ние въобще не го тренираме това, и мисля, че добре се получи. За съжаление, още малко ми трябваше, щях да стигна още един състезател. Ние просто не сме свикнали с такова натоварване, различно е, когато се тренира," сподели още той. "Хубавото е, че вече стана тенденция българите да тренираме в чужбина и така ще е докато не се променят нещата."

Цинзов вече очаква старта на 50 км класика. "Не съм бягал досега 50 класика, надявам се да устискам с някаква група, за да ми е по-лесно бягането," отбеляза той.