Олимпийските вицешампиони от Ванкувър Цин Пан и Цзян Тун триумфираха при спортните двойки на световното първенство по фигурно пързаляне в Торино.

Китайският дует, който водеше и след кратката програма, не остави шансове на конкурентите и след волната програма и спечели златните медали със сбор от 211,39 точки. Пан и Тун направиха силно изпълнение на песента „Неосъществима мечта” от мюзикъла „Човекът от Ла Манча” и изпревариха с повече от 6 точки защитаващите титлата си Альона Савченко и Робин Шолкови (Германия).

„Малцина са тези, които имат възможността да бъдат тук и да се състезават на толкова високо ниво. Ние сме на това ниво и за нас е като сбъдната мечта”, каза Тун.

Савченко и Шолкови, които бяха трети след кратката програма, спечелиха сребърните медали с 204,74 точки. Бронзовите медали станаха притежание на Юко Кавагучи и Александър Смирнов (Русия) с 203,79 точки. Двамата бяха втори след кратката програма, но във волната програма Савченко падна на леда при изпълнение на сложен елемент и това ги нареди на трето място.