Цяло „съзвездие” от полулярни личности и златни медалисти проследи на живо победата на Канада с 3:2 след продължение срещу САЩ във финала на турнира по хокей на лед от зимните олимпийски игри във Ванкувър. В залата все пак се открояваше присъствието на канадския премиер Стивън Харпър, който пристигна близо час преди началото на мача с огромно количество охрана. Той спечели бас с американския президент Барак Обама, който след загубата на отбора му дължи стек с пенсилванска бира на своя канадски колега. Абсолютно непредвидено от държавните глави, голът в продължението бе дело на играещият в пенсилванския Питсбърг - Сидни Кросби.

Близо до канадския премиер седеше „Мистър Хокей” Горди Хауи, който бе приветстван бурно от публиката (б.пр.- Горди Хауи е четирикратен носител на Купа „Стенли” с Детройт). Там седна и считаният за най-велик хокеист за всички времена Уейн Грецки, а другата популярна личност край Харпър бе Марк Месие, който обра аплодисментите на публиката, след като бе показан от операторите на светлинното табло над леда (б,пр.- Месие е легендарен център на Едмънтън, изкарал четвърт век в състава на Ойлърс).

Сред популярните личности бе и Майкъл Фокс, който е израснал в предградието на Ванкувър - Бърнаби. На трибуните беше и целият отбор по хокей на лед на Канада, който три дни по-рано спечели златото във Ванкувър след победа отново над САЩ. В залата бяха още Джон Монгомъри - златен медалист за Канада по скелетон, Брайън Адамс - канадски певец, Уилям Шатнър - канадски актьор, Бил Демонг - носител на американския флаг на олимпиадата и златен медалист в ски-северните дисциплини, Аполо Оно и Райън Бедфорд - американски състезатели по бързо пързаляне с кънки, Еван Лисачек - златен медалист по фигурно пързаляне за САЩ, Линдзи Вон - американска златна медалистка в спускането, целият мъжки "златен" отбор на САЩ в четириместен боб и други.