Една от водещите високопланински бази в източна Европа ВСК „Белмекен“ отново приема спортисти от чужбина. На лагер в комплекса дойдоха националите по биатлон на Гърция. 

Те са първите чужденци, които се качват на Белмекен, след извънредното положение в България заради коронавируса. Гръцкият отбор е спазил всички изисквания на ММС за посещение на базата. Сред тях са отрицателни резултати на PCR тестове закоронавирус, както и подписване на декларации за спазване на всички противоемидемични мерки по време на престоя им във ВСК „Белмекен“. 

В момента в базата на подготовка са и националите по шорттрек, кънки и бадминтон. Следващите спортисти от чужбина ще дойдат на 29 юли. Те са атлет от Германия и отбор по карате от Сърбия. През август се чакат най-добрите биатлонисти и ски-бегачи на Русия. По време на извънредното положение ВСК "Белмекен", която е част от Национална спортна база ЕАД бяха направени редица подобрения, както в хотелската част, така и в спортната инфраструктура.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.