Алберт Попов продължава отличното си представяне в слалома. Три дни, след като сензационно завърши девети в Кицбюел, големият български талант в алпийските ски даде отлично време в първия манш на нощния слалом в Шладминг.

Попов даде резултат от 54,58 секунди, което му донесе 13-о време, с 2,29 секунди по-бавно от това на най-бързия Марсел Хиршер. Така за четвърти път през сезона Алберт ще кара във втория манш, в който участие взимат само най-добрите 30 от първия.

Хиршер смаза конкуренцията като вторият Даниел Юл е на цели 99 стотни зад него, а на точно секунда е третият Алекси Пинтюро. На 3 стотни пред Алберт пък е легендата Феликс Нойройтер. Малките разлики дават надежди, че при добър втори манш Попов може да подобри още повече крайното си класиране. За него днешното състезание е ключово, тъй като при добър резултат може да влезе в топ 30 на дисциплината, което да му позволи на Световното първенство в Оре да бъде сред първите 30 стартирали.

За съжаление другият българин в състезанието Камен Златков отново не успя да стигне до финалната линия. Той стартира добре, но отпадна между последната междинна контрола и финала.

Вторият манш, който ще се проведе пред над 50 хиляди зрители на пистата, е от 21,30 часа българско време.