Отборът на Вашингтон Кепитълс надделя над Питсбърг Пингуинс с 6:3 като гост в мач от поредния кръг в НХЛ и сложи край на серията си от три поредни загуби.

Алекс Овечкин отбеляза два гола и записа една асистенция за успеха на столичани. Томас Флайшман, Виктор Козлов, Александър Сьомин и Джеф Шулц също се разписаха за гостите, а Никлас Бакстрьом се отличи с три асистенции.

Мирослав Сатан, Евгени Малкин и Райън Уитни бяха точни за пингвините, които продължават с неубедителното си представяне след Нова Година - осем загуби в последните десет срещи, в това число шест от седем като домакин.

Чикаго Блекхоукс срази Бъфало Сейбърс и продължава да е начело с най-добри показатели. Патрик Шарп, Джонатан Тоус, Мартин Хавлат и Джеймс Вишневски се разписаха за домакините, а Алекс Коталик вкара почетния гол за сабите.

Детройт Ред Уингс измъкна победа с 4:3 при визитата на Анахайм Майти Дъкс. Червените криле решиха изхода на двубоя за 35 секунди в средата на третата част, когато точни бяха Джейсън Спеца и Даниел Алфредсон.


Резултатите от Националната хокейна лига:

Атланта - Отава 2:3

Питсбърг - Вашингтон 3:6

Чикаго - Бъфало 4:1

Анахайм - Детройт 3:4