С изумителна игра в последната третина Чикаго успя да изкове повече от задължителна победа с 4:3 над Детройт в мач номер 6 от финалната серия в Западната конференция на Националната хокейна лига. Гостите допуснаха обрат в средата на втората част, след като първи откриха резултата, ала усилията им в атака намериха отплата едва в края на мача.

С огромна заслуга за успеха бе и вратарят Кори Крофърд, чиито 35 спасявания бяха от изключително значение за втория пореден успех на тима в серията, довел нещата до 3:3 победи.

Детройт пък бе на 20 минути от финала на Запад, след като успя да заличи ранния гол на Мариан Хоса. Крилото на Чикаго се разписа само 4 минути след началото, ала Патрик Ийвс изравни малко преди края на периода. В средата на втория пък Йоаким Андерсон направи 2:1 в полза на „червените криле“.

Решимостта на Чикаго си пролича в последната третина, когато „черните ястреби“ нанизаха три шайби за по-малко от 10 минути. Само 51 секунди след началото Михал Хандзус възстанови равенството, а след него Брайън Бикел и Михаел Фролик вкараха за 4:2. Дамиен Брунер върна надеждите на Детройт за продължения с попадение 52 секунди преди края, ала 4:3 се оказа крайният резултат.