Серията на Лос Анджелис Кингс спря на седем поредни победи след поражение с 2:4 като гост на Чикаго.

Шампионите започнаха вихрено мача и успяха да поведат още в шестата минута, когато точен бе капитанът им Джонатан Тейвс.

До края на първата част обаче Лос Анджелис направи пълен обрат с голове на Алек Мартинес и словенеца Анже Копитар.

Последва безголова втора третина, но още във втората минута на заключителната трета част Чикаго изравни за 2:2 чрез Патрик Кейн.

Победата за Чикаго донесоха финландският младок Теуво Теравайнен и руснакът Артьом Анисимов, които бяха точни съответно в 50-ата и 59-ата минута на срещата.

С победата Чикаго събра актив от 14 точки и заема шесто място в Централната дивизия, докато Лос Анджелис е втори в Тихоокеанската със същия актив.

Загубата на Лос Анджелис облагодетелства тима на Ванкувър, който спечели с 4:1 срещу Филаделфия и поведе в Тихоокеанската дивизия.

Яник Хансен откри резултата в полза на Кънакс още в първата минута от срещата, но две след началото на втората част Филаделфия изравни чрез капитана си Клод Жиру.

До края на втората част Ванкувър обаче отново дръпна в резултата чрез Бо Хорват, а голове на Джейк Виртанен и Мат Бартковски на празна врата през третата третина осигуриха комфортния успех на домакините.

След победата Ванкувър има актив от 16 точки, докато Филаделфия остава на шесто място в дивизия Метрополитън с 10 точки. Загубата бе четвърта поредна за Флайърс.

Тимът на Торонто, който бе единственият тим в НХЛ с една победа, записа втора, след като се наложи с 4:1 като домакин над Далас.

В герой за домакините се превърна вратарят Джеймс Раймер, който отрази цели 44 удара към вратата си. Джофри Люпюл пък вкара две попадения за успеха.

Другите голове за Торонто бяха дело на Брад Бойс, който откри резултата, и на Морган Райли, който оформи крайния резултат с гол на празна врата 13 секунди преди края.
За Далас точен през първите 20 минути бе Джейми Бен.

В класирането в Атлантическата дивизия Торонто е последен с 6 точки, докато Далас води в Централната дивизия с 18.

Срещи от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада, резултати:
Торонто - Далас 4:1
Чикаго - Лос Анджелис 4:2
Ванкувър - Филаделфия 4:1

Класиране:
Източна конференция:
Атлантическа дивизия - Монреал 20 точки, Тампа Бей 14, Бостън 13
Дивизия Метрополитън - Вашингтон 16, Ню Йорк Рейнджърс 16, Ню Йорк Айлендърс 15

Западна конференция:
Централна дивизия - Далас 18, Сейнт Луис 17, Минесота 16
Тихоокеанска дивизия - Ванкувър 16, Лос Анджелис 14, Сан Хосе 12/БТА