Чикаго спечели мач номер 5 от финалната серия в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), след като се наложи със 7:4 над Филаделфия. Победителите стигнаха до три гола преднина в първата третина на собствен лед, с което поведоха с 3:2 мача в серията и се доближиха на един от спечелването на първа Купа "Стенли" от 1961-а година насам. Това може да се случи още в мач номер 6, който ще се играе във Филаделфия в нощта на сряда срещу четвъртък българско време.

Младият състав на Чикаго показа завидна форма след двете поредни загуби като гост, а перфектната нападателна линия дори изкара от игра вратаря на гостите Майкъл Лейтън, който бе заменен от Брайън Буше. В основата на победата бе тактически ход на Джоел Кенвил, който разби титулярната атакуваща линия в две отделни, след като Патрик Кейн, Джонатан Тейвс и Дъстин Бъфлин бяха спрени в третия и четвъртия мач от солидната защита на победителите в Източната конференция.

Бъфлин донесе победата за Чикаго с гол в края на втората третина, който оформи резултата на 5:2. Минути по-рано точен за Чикаго бе и Патрик Кейн, който добави четвъртото попадение след трите поредни в първата третина, дело на Брент Сийбрук, Дейв Боланд и Крис Ферстеег. Бъфлин вкара и последния гол в мача на празна мрежа, а другата шайба в последната третина наниза Патрик Шарп.

Филаделфия вкара по две попадения в последните две части, като точни във втората бяха Скот Хартнел и Кимо Тимонен, а в третата - Джеймс ван Римсдик и Симон Ганье. Проблемите обаче дойдоха от защитата, където лидерът Крис Пронгър изкара тежки минути на леда. Първият гол в мача на Сийбрук се отклони в мрежата на Лейтън именно от опитния бранител, който при победния гол на Бъфлин бе на пейката с наказание от две минути за високовдигнат стик.