Чикаго се наложи над лидера в Източната конференция на НХЛ Монреал с 3:2, което е едва второ поражение за Канейдиънс през сезона в редовното време. Патрик Кейн вкара победния гол в 36:23 минута на мача, разписвайки се за 3:2. Той направи невероятен индивидуален пробив, преодоля Джеф Петри и мушна шайбата под вратаря Ал Монтоя.
Новобранецът Густав Форслинг откри резултата през първата част, след което Шей Уебър и Андрей Марков, който подаде на Уебър за първото попадение, обърнаха мача до 1:2 за гостите от Монреал. Мариан Хоса изравни пет минути преди попадението на Кейн.

За Чикаго това е 9-а победа в последните 11 мача, а те оглавявят Централната дивизия с 24 точки, с 6 пред 2-ия Уинипег.

Ню Йорк Рейнджърс спечели другото дерби на тази нощ- 3:1 като гост над Едмънтън Ойлърс. Михаел Грабнер вкара два пъти за Джърс, които водят с 2 точки пред Питсбърг в Столичната дивизия, а вратарят им Анти Раанта спаси 38 удара.

Дан Жирарди пък отбеляза третия гол за нюйоркчани, които празнуваха снощи седмата си победа в последните осем мача, в това число и втори успех над този съперник. Грабнер пък вече може да се гордее с 10 гола в 16 мача, след като през миналата година има само 8 в 80 мача за Торонто.

Ванкувър се наложи с 5:4 след продължение над Далас като домакин в мач от ниските етажи на Западната конференция. Трой Стечър изравни за Кенъкс 1:40 минути преди края на редовното време, а в продълженията Маркус Гранлунд донесе победата. Далас водеше постоянно в резултата- най-напред 3:1 и 4:3, но с два гола на Луи Ериксон и един на Брандън Сутер и след това на Стечър мачът завърши наравно в редовните 60 минути.

Уипинег Джетс най-после успя да намери формата си и се наложи над Лос Анджелис с 3:2 след дузпи. Марк Шийфеле вкара решаващата дузпа за дузпа, а преди него се разписа Патрик Лейн. Единствен точен при наказателните удари за Кингс беше Дуайт Кинг.

Минесота се наложи с 2:1 след продължение над Отава с гол на Мат Думба в края на продължението. Вратарят на Уайлд Дарси Кюмпер пък спаси 35 удара, а Райън Сутер се разписа в редовното време за победителите. И двата отбора заемат 3-о място в своите дивизии: Минесота в Централната, а Отава в Атлантическата.

Вратарят Туука Раск отново показа, че е един от най-добрите на своя пост. Той отрази 31 удара на вратата на Бостън и регистрира 33-и шътаут в кариерата си за успеха на тима 2:0 като гост над Колорадо Аваланч. Дейвид Крейчи откри резултата в 9:30 минута, а Доминик Мур оформи крайното 2:0 28 секунди преди края на мача на празна врата. Бостън е на 2-о място в Атлантическата дивизия с 20 точки, докато Аваланч са последни в Централната.