Чикаго направи още една важна крачка към първото място в Западната конференция, след като надви с 5:2 Колорадо в предпоследната си среща от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Двете точки оставиха победителите и Сан Хосе равни на върха, но Чикаго води по брой победи срещу Акулите. Колин Фрейзър наниза две шайби, а Джонатан Тейвс добави гол и асистенция за отбора на Чикаго, който може да спечели титлата на запад при победа над Детройт или равенство в точките със Сан Хосе.

Патрик Шарп и Крис Ферщег бяха точни до петата шайба във вратата на отбора на Колорадо, за който точни бяха Райън Стоу и Дарси Тъкър. Александър Овечкин поведе в класацията по голове и общо точки в НХЛ, след като вкара две попадения и подаде за друго на Никлас Бекстрьом при победа на Вашингтон с 5:2 над Атланта. Руският хокеист е на върха с актив от 50 шайби и води с една пред Сидни Кросби. Една точка пък е разликата между него и Хенрик Седин в класацията за гол и пас.

Детройт надви с 1:0 Кълъмбъс след изпълнение на дузпи и записа точка номер 100 в редовния сезон на НХЛ за 10-а поредна година. Рекордът на Червените криле бе постигнат с попадение на Тод Бертуци в четвъртия рунд на свободните удари, в които вратарят Джими Хауърд направи решително спасяване срещу Ричард Умбергер. Ню Йорк Рейнджърс остана в борбата за класиране в плейофите през Източната конференция, след като надви прекия си конкурент Филаделфия с 4:3.

Рейнджърс се изравни по точки със съперника си, който обаче продължава да води на осмото място с две победи повече. Последният мач от редовния сезон отново е между тези два отбора, но ще се играе във Филаделфия. Мариан Габорик донесе победата за Рейнджърс с 42-ия си гол за сезона, който падна във втората третина. Словакът се възползва от лошо избит удар на Крис Пронгър в зоната на Филаделфия, а ударът му срещна тялото на Мат Карли и шайбата се дотъркаля в мрежата на Брайън Буше. Другите голове за Рейнджърс вкараха Крис Дръри, Джоди Шели и Брендън Дубински.