Джонатан Тоулс и Стийв Монтадор реализираха по два гола за победата на Чикаго Блекхоукс с 6:3 като домакин Едмънтън Ойлърс в среща от Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

Гостите записаха трета поредна загуба и общо четвърто поражение в шест последователни двубоя далеч от дома. Монтадор се разписа на два пъти още в първия период и даде солиден аванс в полза на черните ястреби.

Дънкън Кийт се отличи с попадение и асистенция в полза на Чикаго, а още един гол добави неговият съотборник Даниел Карсийо. За Едмънтън точни бяха Райън Смит, Джордън Еберле и Шон Хоркоф. Вратарят на гостите Николай Хабибулин спаси 29 удара на противниковите състезатели. Чикаго е лидер в Западната конференция на НХЛ.

В друга среща Филаделфия надигра като гост състава на Флорида с 3:2. Дани Бриър, Брейдън Кобърн и Мат Рийд се разписаха за успеха на гостите, а вратарят им Иля Бризгалов се отличи с 31 спасявания. Евгени Дадонов и Томас Флайшман бяха точни в полза на Флорида.

Анахайм пък загуби с 2:3 у дома срещу Минесота. Мат Кълън и Джаред Спърджън се разписаха в разстояние на 3.21 минути в първата третина, а един гол добави съотборникът им Кайл Броджак. Вратарят Никлас Бекстрьом направи 32 спасявания в полза на Минесота. Защитникът Кам Фаулър вкара първите си два гола през сезона за Анахайм.

Резултатите от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ):

Флорида - Филаделфия - 2:3

Чикаго - Едмънтън - 6:3

Анахайм - Минесота - 2:3

Ванкувър - Ню Йорк Айлъндърс - 4:1